Kinderboekenweek 2021 'Worden wat je wil!'

6 oktober 2021 t/m 17 oktober 2021

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tijdens de Kinderboekenweek is het feest in de bieb bij jou in de buurt. Kinderen van 8 t/m 12 jaar nodigen wij uit om van 6 t/m 17 oktober langs te komen en mee te doen aan de toffe activiteiten over het thema 'Worden wat je wil'.

Worden wat je wil!

Van een speurtocht en het Doeboekje tot CoderDojo Nieuwerkerk en natuurlijk bekijk je ook de griffels en penselen. Er is voor iedereen wat te doen en te ontdekken!

Speurtocht Waar of niet waar?
Je moet heel vaak in de achtbaan zitten om straaljagerpiloot te worden en je vindt nog steeds sporen van een misdrijf, ook al hebben de schurken alles goed schoongemaakt… WAAR OF NIET WAAR? Doe de speurtocht en ontdek alle antwoorden.

Griffels en penselen
Behalve dat er deze week veel wordt gelezen, worden er ook prijzen uitgereikt. Elk jaar worden voorafgaand aan de Kinderboekenweek Zilveren Griffels en Zilveren Penselen toegekend. Tijdens de opening van de Kinderboekenweek zal bekend worden gemaakt wie de Gouden Griffel en Gouden Penseel heeft gewonnen. Kom jij deze boeken bekijken, lenen en lezen?

 

De Bibliotheek De Groene Venen is super gezellig in oktober. Bezoek van 6 tot en met 17 oktober de bibliotheek!

Cadeautje
In de Kinderboekenweek liggen voor bezoekers van de Bibliotheek De Groene Venen een paar gezellige cadeautjes klaar: de Kinderboekenkrant, Doekrant en voorleesgids. Met daarin leuke verhalen, boekentips, ideeën voor activiteiten en spelletjes voor jong en oud.

Leesplezier
Kinderen kunnen niet vroeg genoeg met taal in aanraking komen. Zo leren zij meer woorden kennen en krijgen ze meer plezier in verhalen en lezen. Vergeleken met kinderen die niet worden voorgelezen, leren zij aantoonbaar sneller lezen. Van deze vaardigheid hebben zij hun hele schooltijd profijt, ook bij andere vakken dan taal. Plezier in lezen krijg je vooral in een fijne omgeving en met iemand die je helpt. De Kinderboekenweek is dan ook een prachtig moment om dit in praktijk te brengen. Kinderen die elke dag een half uurtje voorgelezen worden, krijgen iets onbetaalbaars mee. En de (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de Bibliotheek.

Meer in de Bibliotheek
Natuurlijk zien we je ook buiten de Kinderboekenweek graag in de Bibliotheek. Er zijn zoveel prachtige kinderboeken, ook over andere onderwerpen. De Bibliotheek De Groene Venen biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften én we organiseren regelmatig exposities, lezingen en cursussen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.