Resultaat 1 - 10 (van 13)

• Zing Nederlands met me in Waddinxveen van start

8 december 2017

Nieuw in Waddinxveen: Zing Nederlands met me! Voor iedereen die zingend Nederlands wil leren en/of uit volle borst Nederlandse klassiekers – van André Hazes en Guus Meeuwis tot Kenny B - wil zingen is welkom. De toegang is gratis. Plezier is belangrijker dan goed kunnen zingen. De eerste editie vindt plaats op 8 januari van 10.00 u. tot 11.00 uur in het Anne Frankcentrum in Waddinxveen.

Bekijk details van Zing Nederlands met me in Waddinxveen van start

• Wat is het Taalhuis?

5 december 2017

De Bibliotheek is bezig met het opzetten van een Taalhuis in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen en Zuidplas. Wat is dat nou eigenlijk, een Taalhuis?

Bekijk details van Wat is het Taalhuis?

• Waarder: gezocht vrijwilligers

29 november 2017

De Bibliotheek in Waarder is sinds juni 2017 geopend voor zowel de kinderen van de Prins Willem Alexanderschool als voor de overige bewoners. Om deze laatste groep vaker gelegenheid te geven om de Bibliotheek te bezoeken, willen we graag onze openingstijden uitbreiden met de dinsdagavond. Dit kan alleen als wij voldoende vrijwilligers hebben.

Bekijk details van Waarder: gezocht vrijwilligers

• Dyslectisch en lezen voor je lijst?

14 september 2017

Dat kan prima!

Bekijk details van Dyslectisch en lezen voor je lijst?

• Gratis oefenen voor je theorie-examen

19 juli 2017

In 2017 kun je in onze Bibliotheken in Bodegraven, Nieuwerkerk aan den IJssel en Waddinxveen gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Kom snel naar de bieb en vergroot je kans om je theorie-examen te halen!

Bekijk details van Gratis oefenen voor je theorie-examen

• Cursus Klik&Tik 1

16 juli 2017

Wilt u leren omgaan met de computer en meer wegwijs worden op het internet? De cursus Klik & Tik De Basis helpt u verder.

Bekijk details van Cursus Klik&Tik 1

• Cursus Digisterker

11 juli 2017

Vindt u de digitale overheid ook zo lastig? Daarom geeft de Bibliotheek hiervoor een speciale cursus. Want de overheid regelt steeds meer via het internet en verwacht dat u daar ook gebruik van maakt. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag of van zorg, om werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing.

Bekijk details van Cursus Digisterker

• Start digitale inloopcafés

3 juni 2017

Goed nieuws! De vestigingen Bodegraven, Nieuwerkerk aan den IJssel, Reeuwijk en Waddinxveen openen de deuren weer voor de digitale inloopcafés. De afgelopen twee maanden waren deze spreekuren gesloten vanwege de vakantieperiode maar alle betrokken vrijwilligers zijn weer heel blij als u langskomt met uw vragen. Want als u een laptop, smartphone, tablet, e-reader of routeplanner heeft, dan is het digitaal café dè plek voor al uw vragen.

Bekijk details van Start digitale inloopcafés

• Coderdojo in Bodegraven en Nieuwerkerk aan den IJssel

16 mei 2017

Kent u iemand die het leuk vindt om kinderen de wonderen van het programmeren uit te leggen? Iemand die het misschien beroepsmatig doet (of heeft gedaan) en die het als een uitdaging ziet om de jongere generatie te enthousiasmeren hiervoor?

Bekijk details van Coderdojo in Bodegraven en Nieuwerkerk aan den IJssel

• Nieuwe service van uw Bibliotheek: inleverattentie

30 december 2016

Per 1 januari 2017 zijn wij gestart met een nieuwe service: de inleverattentie. Drie dagen voordat de leentermijn van materialen verstrijkt, ontvangt u van ons een bericht per e-mail. Ook krijgt u in de Bibliotheekapp een melding als u bijna materialen in moet leveren. Heeft u uw boek nog niet uit? Verlengen kan eenvoudig via de website of de app, mits het boek niet door een andere lener is gereserveerd.

Bekijk details van Nieuwe service van uw Bibliotheek: inleverattentie