Nieuws

 • Ik ben mijn Bibliotheekpas kwijt!

  12 oktober 2018

  Als u uw bibliotheekpas kwijt bent geraakt is het belangrijk dit zo spoedig mogelijk te melden bij een van onze Bibliotheken, zodat uw pas kan worden geblokkeerd en er niemand anders materialen op uw naam kan lenen.

  Bekijk details van Ik ben mijn Bibliotheekpas kwijt!

 • Expositie: De Bieb onder water?

  21 juni 2018

  We spreken 1672, het Rampjaar. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV valt met zijn gigantische leger ons land binnen. Het volk is redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. Maar dan: De Hollanders hebben een geheim wapen... ‘De Waterlinie’.

  Bekijk details van Expositie: De Bieb onder water?

 • Openingstijden in de zomer

  29 mei 2018

  Ook in de zomervakantie is de Bibliotheek geopend. In sommige bibliotheken zijn de openingstijden aangepast. Hier vindt u een overzicht.

  Bekijk details van Openingstijden in de zomer

 • Instellen van een beveiligd wachtwoord

  14 maart 2018

  Ter bescherming van uw bibliotheekaccount wordt met een beveiligd wachtwoord gewerkt. Het werken met een beveiligd wachtwoord gaat per 1 juli ook gelden voor kinderen jonger dan acht jaar.

  Bekijk details van Instellen van een beveiligd wachtwoord

 • Dyslectisch en lezen voor je lijst?

  14 september 2017

  Dat kan prima!

  Bekijk details van Dyslectisch en lezen voor je lijst?

 • Coderdojo in Bodegraven en Nieuwerkerk aan den IJssel

  16 mei 2017

  Kent u iemand die het leuk vindt om kinderen de wonderen van het programmeren uit te leggen? Iemand die het misschien beroepsmatig doet (of heeft gedaan) en die het als een uitdaging ziet om de jongere generatie te enthousiasmeren hiervoor?

  Bekijk details van Coderdojo in Bodegraven en Nieuwerkerk aan den IJssel

 • Gratis online cursussen van de Bibliotheek

  15 november 2016

  Als lid van de Bibliotheek kun je elk jaar gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling of wegwijs te worden in een computerprogramma. Als extra bonus krijg je elke maand van ons een korte cursus cadeau. Deze maand is dat de cursus: ‘Voorlezen voor vaders’.

  Bekijk details van Gratis online cursussen van de Bibliotheek

 • App: Bibliotheek Wise

  20 juni 2014

  Gemakkelijk zelf uw boeken verlengen en reserveren met uw smartphone of tablet? Er is een bibliotheekapp die dit heel gemakkelijk maakt: Bibliotheek Wise. Gratis verkrijgbaar in de Appstore en Google Play.

  Bekijk details van App: Bibliotheek Wise