• Expositie: De Bieb onder water?

21 juni 2018

We spreken 1672, het Rampjaar. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV valt met zijn gigantische leger ons land binnen. Het volk is redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. Maar dan: De Hollanders hebben een geheim wapen... ‘De Waterlinie’.

Bekijk details van Expositie: De Bieb onder water?

• Openingstijden in de zomer

29 mei 2018

Ook in de zomervakantie is de Bibliotheek geopend. In sommige bibliotheken zijn de openingstijden aangepast. Hier vindt u een overzicht.

Bekijk details van Openingstijden in de zomer

• Instellen van een beveiligd wachtwoord

14 maart 2018

Ter bescherming van uw bibliotheekaccount wordt met een beveiligd wachtwoord gewerkt. Het werken met een beveiligd wachtwoord gaat per 1 juli ook gelden voor kinderen jonger dan acht jaar.

Bekijk details van Instellen van een beveiligd wachtwoord

• Dyslectisch en lezen voor je lijst?

14 september 2017

Dat kan prima!

Bekijk details van Dyslectisch en lezen voor je lijst?

• Coderdojo in Bodegraven en Nieuwerkerk aan den IJssel

16 mei 2017

Kent u iemand die het leuk vindt om kinderen de wonderen van het programmeren uit te leggen? Iemand die het misschien beroepsmatig doet (of heeft gedaan) en die het als een uitdaging ziet om de jongere generatie te enthousiasmeren hiervoor?

Bekijk details van Coderdojo in Bodegraven en Nieuwerkerk aan den IJssel

• Gratis online cursussen van de Bibliotheek

15 november 2016

Als lid van de Bibliotheek kun je elk jaar gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling of wegwijs te worden in een computerprogramma. Als extra bonus krijg je elke maand van ons een korte cursus cadeau. Deze maand is dat de cursus: ‘Voorlezen voor vaders’.

Bekijk details van Gratis online cursussen van de Bibliotheek

• App: Bibliotheek Wise

20 juni 2014

Gemakkelijk zelf uw boeken verlengen en reserveren met uw smartphone of tablet? Er is een bibliotheekapp die dit heel gemakkelijk maakt: Bibliotheek Wise. Gratis verkrijgbaar in de Appstore en Google Play.

Bekijk details van App: Bibliotheek Wise