Week van de Alfabetisering 2019

Bij ons in de Bibliotheek

Om te laten zien hoe leuk (en lekker!) lezen eigenlijk is, kan je bij ons in de Bibliotheek boeken komen proeven. Er wordt een verhaal voorgelezen waarin een heerlijk gerecht wordt klaargemaakt. Na het voorlezen, wordt dit gerecht opgediend. Zo zijn we op een heerlijke manier bezig met de literatuur. 

Doe ook mee!

Ook jij kan een handje meehelpen aan een geletterd Nederland. Alle hulp is van harte welkom. Lijkt het je leuk om een gerechtje klaar te maken, met de bezoekers in gesprek te gaan of te helpen bij het opdienen van de hapjes? Meld je dan snel aan!

Taal maakt sterker

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook digitaal minder vaardig. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan, is het lastiger om gezond te leven, heb je minder grip op je geldzaken en lopen je kinderen risico om op latere leeftijd ook laaggeletterd te worden.Taal maakt mensen en onze maatschappij sterker. Om zoveel mogelijk mensen in actie te laten komen voor een geletterde samenleving organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 9 tot en met 15 september de Week van de Alfabetisering.Doe ook mee! #SamenSterker

Thema van de campagne

De 15e editie van de Week van de Alfabetisering van Stichting Lezen & Schrijven staat dit jaar in het teken van het thema DURF!. Van 9 tot en met 15 september 2019 komen honderden bedrijven, bibliotheken, gemeenten, scholen en veletienduizenden mensen in actie voor een geletterd Nederland. We doorbreken het taboe op laaggeletterdheid en geven we ruimte voor een leven lang leren en ontwikkelen. We stimuleren zoveel mogelijk mensen om de stap naar eigen geletterdheid te zetten en vragen anderen hen hierbij te helpen. Meer mensen moeten de kans krijgen om ook op latere leeftijd (beter) te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met een computer of smartphone.