Voor de kinderen

  • Ideeën voor thuis

Ontdek wat de Bibliotheek voor je heeft

De Bibliotheek en de scholen zijn dicht.
Wij hebben een overzicht gemaakt van dingen die je thuis kunt doen.

Jeugdbibliotheek

Ontdek wat de Bibliotheek voor je heeft
De scholen en bibliotheken zijn dicht. Gelukkig kun je ook online interessante info vinden. Met je bibliotheekaccount heb je onbeperkt toegang!

jeugd thuis

Jeugdbieb

JeugdBieb (een hele goede site voor het vinden van betrouwbare werkstuk- en spreekbeurt informatie) heeft een leuk overzicht gemaakt van wat je thuis kunt doen doen.

jeugdbieb

Digiboeks

175 digitale (prenten)boeken voor alle kinderen op de basisschool. Veel boeken zijn ook ingesproken als luisterboek. Ook samenleesboeken en AVI boeken. Tot 6 april gratis.                  

digiboeks

Datadetox Game

Coderen en programmeren

Jacques Vriens leest voor

Marlies Slegers leest voor

Biebboys

biebboys

Het is stilletjes in de bieb!
Kasten vol boeken maar geen kinderen om ze te lezen. Ook onze biebrobots zijn zich aan het vervelen. Maar gelukkig zijn daar: de BiebBoys! Samen met jou zetten ze de bibliotheek op stelten. Iedere schooldag nemen ze je virtueel mee de bieb in en hebben ze een toffe uitdaging voor jou!

Kijk iedere schooldag om 14.00 uur naar een nieuwe aflevering van de BiebBoys en ga de uitdaging aan! De uitdagingen zijn voor kinderen uit groep 6 tot en met groep 8.

Je kunt alle afleveringen bekijken op de pagina van Bibliotheek Gelderland Zuid. 

Nijn en het corona virus

Schoolschrijvertips

schoolschrijver

Elke dag een lees- of schrijfopdracht! 
De Schoolschrijver deelt tijdens de periode van thuisonderwijs lees- en schrijfopdrachten van onze Schoolschrijvers. Deze kinderboekenschrijvers hebben namelijk ontzettend veel inspirerende ideeën.

Stop motion

Troovie speurtocht

Huisarrest

arrest

Een tiendelige serie voorleesverhalen over kinderen die vanwege een virus hun huis niet mogen verlaten. De serie wordt geschreven en voorgelezen door tien bekende kinderboekenschrijvers.

Het verhaal? Je maakt kennis met tien kinderen, die wonen aan hetzelfde plein. Omdat er een virus heerst mogen ze niet naar buiten en niet naar school. Omdat ze elkaar ook niet kunnen opzoeken, vertellen ze elkaar verhalen door hun open raam.

Na het voorlezen ook een boekentip. Kinderen die lid zijn van de Bibliotheek kunnen dit e-book direct lenen via de site van de Jeugdbibliotheek.

De afleveringen zijn vanaf maandag 30 maart iedere dag om 14.00 uur te volgen en terug te kijken.