Vrijwilligersvacature coördinator praatcafé

Alles begint met taal: dingen begrijpen, eigen wensen kenbaar maken, zaken zelfstandig regelen, contact met anderen en ga zo maar door. Een vorm van begeleiding die de Bibliotheek hierbij biedt, is het praatcafé.

Het Taalhuis van De Bibliotheek is voor het Praatcafé op zoek naar een enthousiaste, vrijwillige coördinator. Elke donderdagavond is er het online Praatcafé. Als coördinator ben je minstens één keer per maand aanwezig om het online Praatcafé te leiden. Je verwelkomt de bezoekers en zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt. Eerst stelt iedereen zich aan elkaar voor. Wanneer het thema is geïntroduceerd, gaat men hier in kleine groepjes met elkaar over in gesprek. Afsluitend wordt er centraal een taalspelletje gespeeld.

Vraagt de functie van coördinator net iets te veel van jouw tijd? We vinden het ook fijn als je af en toe even aansluit bij één van de groepjes, als zogenaamde "tafelvrijwilliger". Vraag gerust naar de mogelijkheden. We denken graag met je mee.

Het Praatcafé heeft een positief effect op de luister- en spreekvaardigheid, de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van anderstaligen. Bovendien is het ook gewoon ontzettend gezellig!

Wat vragen wij van jou?
Affiniteit met de doelgroep;
Een vriendelijk en sociaal karakter;
Ervaring met Zoom is een pré
Een goede beheersing van de Nederlandse taal;
Een structurele beschikbaarheid van minstens één avond per maand;
Een zelfstandige werkhouding;
Inlevingsvermogen, enthousiasme, creativiteit, flexibiliteit en geduld.

Wat bieden wij jou?
Professionele ondersteuning;
Een gratis Bibliotheekpas;
Een informele, inspirerende werkomgeving;
Een maandelijkse nieuwsbrief om je volledig op de hoogte te houden;
Elk kwartaal een bijeenkomst t.b.v. deskundigheidsbevordering;
De kans om mooie, nieuwe contacten op te doen;
Diverse activiteiten met collega-vrijwilligers.

Meer informatie
Ben jij net zo enthousiast als wij over het praatcafé? Heb je nog vragen of wil een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Kom dan eens langs bij onze Taalhuisspreekuren of stuur een mail naar: taalhuis@bibliotheekdegroenevenen.nl.