Taalhuis

Het Taalhuis organiseert activiteiten voor alle volwassenen die beter Nederlands willen leren lezen, schrijven, spreken of luisteren. Ook zijn er in de Bibliotheek eenvoudige boeken en oefenmateriaal.

Ik wil taalles

les

Elke week krijg jij les van een taaldocente. In een groep met jouw eigen niveau ga je oefenen met lezen, spreken, schrijven en luisteren. Wil jij graag aansluiten bij één van onze taallessen? Loop dan binnen bij het spreekuur en meld je aan.

Ik wil een taalcoach

coach

Elke week oefen je een uur in de Bibliotheek met jouw taalcoach. Jij kiest waarmee je oefent. De taalcoach gaat daar samen met jou mee aan de slag. Wil jij geholpen worden door een taalcoach? Kom naar het spreekuur en meld je aan.

Ik wil beter leren lezen

Voor iedereen die beter wil leren lezen, is er de meeleeskring. Want lezen is leuk, maar samen lezen nog leuker. Én heel leerzaam! Wil jij aansluiten bij de meeleeskring? Loop dan binnen bij het spreekuur en meld je aan.  

Ik wil beter leren spreken

spreken

Twee keer per maand kan je in de Bibliotheek oefenen met spreken, terwijl je gezellig kan breien of haken. Je kan gewoon naar binnen lopen, het is niet nodig om je aan te melden. Wol en naalden zijn aanwezig, maar je mag ook je eigen wol meenemen.

 

Ik wil vrijwilliger worden

vrij

Om iedereen die moeite heeft met de Nederlandse taal een stapje verder te helpen, heeft de Bibliotheek jouw hulp hard nodig. Dus beheers jij de Nederlandse taal goed en werk je graag met mensen? Loop dan binnen bij het spreekuur en meld je aan.  

 

Ik wil zelf oefenen

oefen

Er zijn verschillende manieren om zelf te oefenen met de Nederlandse taal. Er zijn websites waar je kan leren spreken, luisteren, lezen en schrijven. Dit kan thuis achter de computer of gebruik een computer in de Bibliotheek. Heb je vragen? Kom langs bij het spreekuur.

 

Ik wil beter leren praten

Voor iedereen die beter Nederlands wil leren praten, is er het Praatcafé. Eén avond per maand ben je welkom in de  Bibliotheek. Het Praatcafé is een plek waar je nieuwe mensen kan leren kennen en je Nederlands kan oefenen.

 

Ik wil examens oefenen

piep

Ben jij nog inburgeringsplichtig en kan je wel wat extra hulp gebruiken bij het oefenen van je examens? Kom dan op dinsdagochtend naar de Bibliotheek in Nieuwerkerk aan den IJssel voor de examentraining. Onder begeleiding van een docent oefen je met spreek- en schrijfexamens.

 

Ik wil naar Zomerschool

Ook tijdens de zomerkvanantie wordt er geoefend met de Nederlandse taal. Tijdens de zomervakantie van 2019 staat het thema 'gezondheid' centraal. Eén keer per week worden er op een leuke manier taaloefeningen gedaan rondom dit thema. Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk.