Taalhuis

Het Taalhuis organiseert activiteiten voor alle volwassenen die beter Nederlands willen leren spreken, lezen of schrijven. Ook hebben we eenvoudige boeken en oefenmateriaal in de Bibliotheek.

Ik wil Nederlands leren

Als je (beter) Nederlands wilt leren, kan het Digi-Taalhuis je veel bieden. Tijdens de spreekuren kan je terecht met al je vragen. Je krijgt dan advies over welke activiteiten of opleidingen bij jou passen en je kunt je aanmelden voor de activiteiten van de Bibliotheek.

Bekijk hier de spreekuren

Ik wil taalles

Elke week krijg jij les van een taaldocente. In een groep van jouw eigen niveau ga je oefenen met lezen, spreken en luisteren. Wil jij graag aansluiten bij één van onze taallessen? Loop dan binnen bij het spreekuur en meld je aan.

Bekijk hier de lestijden

Ik wil een taalcoach

Elke week oefen je een uur in de Bibliotheek met jouw taalcoach. Jij kiest waar je mee wilt oefenen en de taalcoach gaat daar samen met jou mee aan de slag. Wil jij graag geholpen worden door een taalcoach? Loop dan binnen bij het spreekuur en meld je aan.

Bekijk hier de spreekuren

Ik wil beter leren lezen

Voor iedereen die beter wil leren lezen, is er de Leesclub. Want lezen is leuk, maar samen lezen nog leuker. Én heel leerzaam! Wil jij aansluiten bij de Leesclub? Loop dan binnen bij het spreekuur en meld je aan.

Bekijk hier de Leesclubtijden

Ik wil beter leren praten

Twee keer per maand kan je in de Bibliotheek gezellig breien of haken, terwijl je oefent met de Nederlandse taal. Je kan gewoon naar binnen lopen, het is niet nodig om je aan te melden. Wol en naalden zijn aanwezig, maar je mag ook je eigen wol meenemen.

Bekijk hier de data

Ik wil taalvrijwilliger worden

Om iedereen die moeite heeft met de Nederlandse taal een stapje verder te helpen, heeft de Bibliotheek jouw hulp hard nodig. Dus beheers jij de Nederlandse taal goed en werk je graag met mensen? Loop dan binnen bij het spreekuur en meld je aan.

Bekijk hier de mogelijkheden

Ik wil zelf oefenen

Er zijn verschillende manieren om zelf te oefenen met de Nederlandse taal. Er zijn websites waar je kan leren spreken, luisteren, lezen en schrijven. Dit kan thuis achter de computer of gebruik een computer in de Bibliotheek. Heb je hier vragen over? Kom dan langs bij het spreekuur.

Bekijk de websites

  • www.hetbegintmettaal.nl

  • www.lezenenschrijven.nl