Taalhuis

Het Taalhuis organiseert activiteiten voor alle volwassenen die beter Nederlands willen leren lezen, schrijven, spreken of luisteren. Ook zijn er in de Bibliotheek eenvoudige boeken en oefenmateriaal.

Ik wil taalles

les

Elke week krijg jij les van een taaldocente. In een groep met jouw eigen niveau ga je oefenen met lezen, spreken, schrijven en luisteren. Wil jij graag aansluiten bij één van onze taallessen? Loop dan binnen bij het spreekuur en meld je aan.

Ik wil een taalcoach

coach

Elke week oefen je een uur in de Bibliotheek met jouw taalcoach. Jij kiest waarmee je oefent. De taalcoach gaat daar samen met jou mee aan de slag. Wil jij geholpen worden door een taalcoach? Kom naar het spreekuur en meld je aan.

Ik wil beter leren lezen

Voor iedereen die beter wil leren lezen, is er de meeleeskring. Want lezen is leuk, maar samen lezen nog leuker. Én heel leerzaam! Wil jij aansluiten bij de meeleeskring? Loop dan binnen bij het spreekuur en meld je aan.  

Ik wil breien én kletsen

spreken

Eén keer per maand kan je in de Bibliotheek oefenen met spreken, terwijl je gezellig kan breien of haken. Je kan gewoon naar binnen lopen, het is niet nodig om je aan te melden. Wol en naalden zijn aanwezig, maar je mag ook je eigen wol meenemen.

 

Ik wil beter leren spreken

vrij

Voor iedereen die beter Nederlands wil leren spreken, is er het online praatcafé. Eén avond per maand ben je welkom om via ZOOM gezellig mee te praten. Het Praatcafé is een plek waar je nieuwe mensen kan leren kennen en je Nederlands kan oefenen.

 

Ik wil een online taalcoach

oefen

Elke week oefen je een uur online met jouw taalcoach. Jij kiest waarmee je oefent. De taalcoach gaat daar samen met jou mee aan de slag. Wil jij geholpen worden door een taalcoach? Vul dan het formulier in en meld je aan.

Ik wil zelf oefenen

Er zijn verschillende manieren om zelf te oefenen met de Nederlandse taal. Er zijn websites waar je kan leren spreken, luisteren, lezen en schrijven. Dit kan thuis achter de computer of gebruik een computer in de Bibliotheek. Heb je vragen? Kom langs bij het spreekuur.

Ik wil vrijwilliger worden

piep

Om iedereen die moeite heeft met de Nederlandse taal een stapje verder te helpen, heeft de Bibliotheek jouw hulp hard nodig. Dus beheers jij de Nederlandse taal goed en werk je graag met mensen? Loop dan binnen bij het spreekuur en meld je aan.  

 

Ik wil mijn kind helpen

Voor jou en je kind! is een cursus voor laaggeletterde ouders die hun kind willen helpen met school. Door de lessen te volgen, krijgen ouders een goed overzicht van wat ze thuis kunnen doen om de taalontwikkeling van hun kind te stimuleren.  Indirect vergroten ouders zo ook hun eigen taalvaardigheden.

  • Voor de taalvrijwilliger

    Artikelen, vacatures, verhalen en meer

    Lees het hier