Klik&Tik

Tegenwoordig worden veel formulieren en belangrijke zaken op de email verstuurd. Heeft u hier moeite mee? Voelt u zich onzeker op de computer en durft u deze weinig te gebruiken? Wilt u leren omgaan met de computer en wegwijs worden op het Internet? Dan is dit de cursus voor u, Klik&Tik.

Beginnerscursus Klik&Tik

De Bibliotheek organiseert de beginnerscursus Klik&Tik op diverse locaties om te leren omgaan met het internet, zodat u dit veilig en goed kunt doen. Met goede vrijwillige docenten leert u meer over de wondere wereld van het Internet. Misschien gaat u het zelfs leuk vinden!

Er zijn drie cursussen, die elkaar opvolgen maar ook los van elkaar kunnen worden gevolgd. Een cursus bestaat uit vier lessen en worden op verschillende locaties georganiseerd. Deelname bedraagt € 10,00 per vier lessen, inclusief een kopje koffie/thee en een mooi cursusboek. Informeer bij de Bibliotheek om aan te melden.

Klik&Tik De Basis

Tijdens de cursus Klik&Tik De Basis leert u wat een computer is, hoe werkt een muis en een toetsenbord, wat is internet, en wat is email. In vier lessen wordt dit allemaal aan u uitgelegd. Tevens zult u zelf gaan oefenen in een veilig systeem. De vrijwillige docenten zullen u aan de hand meenemen door de wondere wereld van het Internet.

Klik&Tik Het Internet Op

De cursus Klik&Tik Het Internet Op leert je meer over het internet, hoe werkt een website, hoe kan ik iets downloaden, hoe vul ik formulieren online in en hoe kan ik emailen? In vier lessen wordt dit allemaal aan u uitgelegd. Tevens zult u zelf gaan oefenen in een veilig systeem. De vrijwillige docenten zullen u aan de hand meenemen door de wondere wereld van het Internet.

Klik&Tik Samen Op Het Web

Social Media is het thema van de laatste cursus, Klik&Tik Samen Op Het Web. Tijdens deze cursus leer je alles over de verschillende social media en ga je daar ook mee oefenen, zoals Facebook, Whatsapp, Skype en Twitter. In vier lessen wordt dit allemaal aan u uitgelegd. Tevens zult u zelf gaan oefenen in een veilig systeem en met de verschillende soorten Social Media in aanraking komen. De vrijwillige docenten zullen u aan de hand meenemen door de wondere wereld van Social Media.