Digitaal

De Bibliotheek biedt verschillende soorten cursussen die je kunnen helpen om vertrouwd te raken met de digitale wereld. Van leren e-mailen tot tot weten wat de mogelijkheden van een DigiD zijn. Laagdrempelig en aantrekkelijk geprijsd.

Ik wil leren computeren

comp

Tegenwoordig worden veel formulieren en belangrijke zaken op de email verstuurd. Heb jij hier moeite mee? Voel je je onzeker op de computer en durf je deze weinig te gebruiken? Wil je leren omgaan met de computer en wegwijs worden op het Internet? Dan is Klik&Tik de cursus voor jou. Er zijn drie cursussen, die elkaar opvolgen maar ook los van elkaar kunnen worden gevolgd.

Ik wil leren werken met DigiD

digi

Hoe regel ik mijn zaken met de overheid? Ook nu kunnen bedrijven en burgers al overheidszaken digitaal afhandelen. Dat is gemakkelijk, maar roept ook vragen op over veiligheid en privacy. Onzekerheid en angst kunnen hierbij een grote rol spelen. Daarom biedt De Bibliotheek de cursus ‘Digisterker’: werken met de elektronische overheid’ aan.

Ik heb een digitale vraag

vraag

Het digitaal café is een inloopspreekuur waar je welkom bent met al je vragen op het gebied van de tablets (iPad of Android), smartphones, e-books, laptops, e-mailen, routeplanners of gewoon over het internet.

Ik wil digitale vrijwilliger worden

digi

De Bibliotheek is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die affiniteit hebben met de computer en het internet. Vindt u het leuk om mensen te helpen en ze meer te leren over de digitale wereld? Dan is dit wellicht iets voor u!   

Ik wil aan de slag met computervaardigheden

Ontdek wat er allemaal gratis beschikbaar wordt gesteld en maak van de nood een deugd door jouw kennis te vergroten!

Wij hebben de leukste cursussen voor jou op een rijtje gezet. Volg hier jouw digitale cursus.

DigiHulplijn

digihulp

De Digi-Hulplijn wordt bemand door het Nationaal Ouderenfonds, SeniorWeb en de bibliotheken.

Het gratis telefoonnummer is dagelijks van 09:00 – 17:00 uur bereikbaar, 0800-1508